Prijzen & tijden
Zomerseizoen
Het museum is in de periode van april tot november geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 en op zon- en feestdagen van 13.00 tot 17.00 uur.
Parkeren
In het gehele dorp Warffum geldt vrij parkeren. Parkeerplaatsen nabij het museum zijn er aan de Schoolstraat, kruising Oosterstraat/Noorderstraat en aan de Stationsweg bij de haven. Voor de entree van het museum aan de Schoolstraat zijn twee gehandicaptenparkeerplaatsen aanwezig. Fietsen kunnen bij de ingang van het museum aan de Schoolstraat worden geplaatst. Er is een fietslaadpaal aanwezig nabij de entree. Bij alleen horecabezoek kunnen fietsen ook bij de ingang van de museumhoreca ‘Het Spijslokaal’ aan het Oosterkerkpad worden geplaatst.
Touringcars
Wij raden chauffeurs van touringcars aan, niet in de Schoolstraat te parkeren. De beschikbare ruimte is daar en in de rest van de dorpskern te beperkt om te kunnen manoeuvreren. Bussen kunnen tijdelijk parkeren aan de Oosterstraat, om passagiers uit te laten stappen en vervolgens doorrijden tot aan een geschikte parkeerplaats bij de haven of het station van Warffum.
Ook op het parkeerterrein bij het sportcomplex, Westervalge 2, of op het terrein van Op Roakeldais, Oostervalge 52a, kunnen bussen parkeren.
Toegankelijkheid
Bezoekers met een loophulpmiddel of rolstoel
Het museumterrein (klinkerpaden) is redelijk tot goed toegankelijk voor bezoekers, die gebruik maken van een rolstoel, rollator of ander loophulpmiddel. Door de historische, authentieke aard van het museum zijn enkele gebouwen beperkt of niet toegankelijk voor rollators of rolstoelen. Voor zware en elektrische rolstoelen is het museum(terrein) minder goed toegankelijk. Er is een rollator of leenrolstoel gratis beschikbaar bij de receptie van het museum. Reserveren kan via receptie@hethoogeland.com of via 0595 42 22 33.
Het toegankelijke toilet vindt u in onze museumhoreca ‘Het Spijslokaal’. Voor de entree van het museum aan de Schoolstraat zijn twee gehandicaptenparkeerplaatsen aanwezig.
Bezoekers met prikkelgevoeligheid
Gezien de aard en de ligging van het openluchtmuseum zijn wij voor bezoekers met een lage tolerantie voor prikkels een geschikte locatie. Bezoekt u het museum graag op een rustiger moment? Op doordeweekse dagen zijn er na 14.00 uur doorgaans minder bezoekers in het museum.
Op verschillende plekken op het museumterrein staan bankjes om even uit te rusten en te genieten van de museumtuin.
Bezoekers met een communicatiebeperking
Om volwassenen of kinderen nog meer te laten genieten en te betrekken bij het museumbezoek, kunt u de Museumpictokaart (www.isaac-nf.nl/museum-pictokaart) bij onze receptie lenen. Hier staan plaatjes op die met het museumbezoek te maken hebben en die de gebruiker of de begeleider kan gebruiken om te communiceren over het museum.
Hulphonden
Geleide-, assistentie- en buddyhonden van personen met een medische of zorgindicatie, die zijn voorzien van een KNGF-registratie, zijn toegestaan in het museum. Vanwege de kwetsbaarheid van onze collectie mogen andere honden en huisdieren het museum niet in.
Begeleiders individuele volwassenen en groepen met zorgindicatie en schoolgroepen
Als u niet zelfstandig door het museum kan bewegen, mag u een begeleider meenemen. Deze persoon mag dan gratis naar binnen. Ook voor de begeleiders van groepen met een zorgindicatie of schoolgroepen geldt, dat de begeleiders vrij entree hebben. Van de genoemde groepen verwachten wij wel, dat zij hierover van tevoren contact hebben opgenomen met de receptie van het museum via receptie@hethoogeland.com of via 0595 42 22 33.
Museumbezoek op locatie
Voor sommige bewoners in zorginstellingen, verpleeghuizen en seniorencomplexen is het bezoeken van het openluchtmuseum niet mogelijk. Daarom brengen wij het museum naar u toe. In samenwerking met Erfgoedpartners Groningen bieden wij Reizend Erfgoed (https://erfgoedpartners.nl/reizenderfgoed/) aan. Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen via kantoor@hethoogeland.com.